2019. április 8., hétfő

Húsvéti készülődés

Április 6-án mi már hangolódtunk az ünnepekre. A Kreatív Műhelyben sok szép kosár és tavaszi virág készülhetett el.

 Szaporodnak a sorok


 Köztünk volt egy kosárfonó mester is :) Szabi köszönjük az értékes tanácsaidat!

 "Itt ül egy kis kosárban..."



 Krepp-virágok készülnek

 Ajtódísz

 Ennek a kosárnak is megvan már a feladata

Egy kis tavasz a házon belül


A lelki üzenet is a húsvéti ünnephez kapcsolódott:
Jézus és tanítványa, Péter kapcsolatát vizsgáltuk meg.
Jézus előre jelezte, hogy meg fog halni, de harmadnapon feltámad. Péter nagy buzgalmában Jézus mellé állt, és bizonygatta, hogy még meghalni is kész a mesteréért. Jézus ismerve Péter gyengeségeit, jelezte, hogy még a kakasszó előtt 3-szor fogja megtagadni. Mikor ez bekövetkezett Péter összeomlott, keserves sírásra fakadt. A legkedvesebbet a legnehezebb órában hagyta cserben.
A Nagypéntek eseményei feltartóztathatatlanul zajlottak. Jézuson az Atya végrehajtotta a ránk mért ítéletet. Kereszten meghalt, hogy mi élhessünk. De a történet itt nem ért véget, hiszen harmadik napon a halált legyőzve, Jézus feltámadt. Az első szemtanúkkal, az asszonyokkal üzeni Jézus Péternek is az örömhírt.

"1Amikor elmúlt a szombat, a magdalai Mária és Mária, Jakab anyja, valamint Salómé illatos keneteket vásároltak, hogy elmenjenek, és megkenjék Jézus holttestét. 2A hét első napján, korán reggel, napkeltekor elmentek a sírbolthoz, 3és így beszélgettek egymás között: Ki hengeríti el nekünk a követ a sírbolt bejáratáról? 4Amint felnéztek, látták, hogy a kő el van hengerítve, pedig igen nagy volt. 5És amikor bementek a sírboltba, látták, hogy egy fehér ruhába öltözött ifjú ül jobb felől, és megrettentek. 6De az így szólt hozzájuk: Ne féljetek! A názáreti Jézust keresitek, akit megfeszítettek? Feltámadt, nincsen itt. Íme, ez az a hely, ahova őt tették. 7De menjetek el, mondjátok meg a tanítványainak és Péternek, hogy előttetek megy Galileába: ott meglátjátok őt, amint megmondta nektek. " (Márk 16. rész)

A Péternek címzett üzenet magába rejtette azt is, hogy Jézus megbocsátott, szereti őt és továbbra is személyes kapcsolatot ápol vele.

A húsvét története emlékeztet Isten szeretetére. Lehet ma is ilyen személyes kapcsolatban lenni az élő Istennel. Kérdés, hogy elfogadod-e az Ő hívását?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése