2021. szeptember 5., vasárnap

Tábor

 Szép környezetben, Hejcén tölthettünk el egy hetet. A hét első felében az ifjúság körében lehettünk együtt, majd a hétvégén csatlakoztak a körzet tagjai is. A hét témája az odaadás volt.

 1. Odaadni magamat  a kapcsolatokra: Odaadom a féltékenységet, irigységet Istennek, hogy együtt többek legyünk. (suli, család, barátság, gyülekezet)

2. Odaadni magamat a jövőbeli társamnak: mit is vár egy lány egy fiútól és fordítva. Hogyan készüljenek az udvarlásra, házasságra?
3. Odaadni magam Isten dicséretére: elengedni az elégedetlenséget, zúgolódást, ítélkezést, és helyette hálás, elégedett életet élni. Magunkkal és másokkal összhangban. Van egészséges elégedetlenség? Mit kezdjek a maximalizmussal (csak a tökéletes a jó)?
4. Jézus odaadta önmagát értem: én adjam oda a bűneimet, hogy megtisztíthasson. A bűnvallás szerepe az életünkben. Önmagunk átadása a Szent Léleknek. Odaadni magam: a JÉZUS KÖVETÉSRE.
5. Odaadni magunkat Isten tervére 1. - a közösség építésére: hogyan ismerhetem fel és kamatoztathatom képességeimet, tehetségemet, időmet, kegyelmi ajándékokat a gyülekezet közösségében?
6. Odaadni magamat az irgalmas cselekedetekre: add oda önzésed és félelmed Istennek, hogy szabad lehess az irgalomra. Közös bibliatanulmányozás az irgalmas samaritánus története alapján, majd jelenet.
7. Megbocsátást adni - sebeink gyógyulása: odaadom a bosszút, a keserűséget, a fájdalmat Istennek, hogy gyógyuljak és bocsánatot adhassak az ellenem vétkezőknek.
8. Odaadom magam Isten tervére 2. - Isten napi akaratában járva. "Aki megtartja életét elveszti, aki elveszti életét énértem megnyeri azt."  Örök sorsom - Napi sorsom. Bizonyságtétel és misszió Isten akaratában a Lélek által. (Komáromi Tibor lelkipásztor összeállítása)

A gyermekekkel az Apostolok Cselekedetei alapján eredtünk a tanítványok nyomába. Szeretnénk 
követni példájukat az odaadásban.
Részletesen az anyag innen tölthető le.

A lelki elcsendesedés mellett volt időnk sportolni, túrázni, kézműveskedni (angyalkáztunk, és a 
báránykáinkat meg kellett lepni mindennap valami aprósággal), dicséreteket énekelni, esténként 
társasozni, csatázni.
A kisebbekkel egész héten készülődtünk furulyával-fuvolával néhány énekszolgálatra. 
Furulyaszolgálat 1. (kattints a szóra)

Úgy hiszen, megtapasztalhattuk Isten jelenlétét a héten. Feltöltődés, gyógyulás, megújulás, felfrissülés 
lehetett számunkra ez a hely.
Kedvenc képeim a kézműveskedésről:


Makramé

Összegző képösszeállítás a hetünkről:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése